Hullámzó GYHK

Egy vereség, egy győzelem

Legyőzte a Fradit a Gyergyói HK. Hatalmas bravúr

Két meccsen van túl a Gyergyói HK magyarországi túráján, és 2 pontot gyűjtött. A Ferencváros-Telekomot első alkalommal sikerült legyőzniük. A Csíkszeredai Sportklub programját a MAC HKB Budapest áthúzta.

Magyarországi túrán tartózkodik a Brassói Corona, a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK is a jégkorong Erste Ligában. A túra során mindhárom csapat letudja első meccseit a magyarországi csapatokkal.

Rossz játék Debrecenben
A Gyergyói HK a 2020/2021-es idény első hivatalos meccsére készült pénteken, míg a Debreceni DEAC-nak ez volt már a negyedik. Rögtön a találkozó elején a GYHK emberhátrányba került, de ezt sikerült kivédekezni. Majd csapkodó hoki vette kezdetét, amelyből végül a vendégek jöttek jól ki és Matheson révén megszerezték a vezetést. Sőt hamar jött egy újabb emberelőny is, de ezzel nem tudtak mit kezdeni a piros-fehérek, hogy végül ez Szigeti kiállításával nemhogy lenullázódjon, hanem emberhátrányba torkolljon. Az első hazai fór pedig meghozta az első debreceni gólt is. Orbán volt eredményes.
A remek speciális játék a második felvonásban is érvényesült a hazai oldalon. Szűk öt perc leforgása alatt újabb két előnyös találattal már kettővel ment a DEAC. Kezdtek megszaporodni a kiállítások. A hazaiak egy, míg a vendégek két fórt puskáztak el.
A zárófelvonás első fele újfent a kiállításokról szólt. Egymást váltották a játékosok a büntetőpadon, hogy a 48. percben öt az öt ellen Kulesov eldöntse a három pont sorsát. A GYHK játékán látszott, hogy a mai nap nem az övék…
A Brassói Corona nyitásként Debrecenben aratott hosszabbításos győzelmet, hogy második meccsükön a Vasas vendégei legyenek. Az első harmad némi brassói fölénnyel zárult, de igazi áttörést nem hozott. Hasonló volt a játék képe a második felvonás elején is, hogy majd apránként éledezzen a vendég alakulat. Ez végül gólt is eredményezett. Majd szépen gyűltek a helyzetek is, de Tóth a helyén volt.
Az utolsó harmadra lezárta a területeket a Brassó, míg támadásban egyre hatékonyabb lett. Ez végül három gólt és sima győzelmet eredményezett számukra.

Áthúzták a csíkiak számításait
Ugyancsak pénteken a csíkiak a MAC HKB Budapest vendégei kellett volna legyenek, de a hazai csapat alig 24 órával a találkozó kezdete előtt átiratban értesítette a szövetséget, hogy sérülések és betegségek miatt nem tudnak kiállni, és kérték a találkozó elhalasztását. Ez viszont nagyon rosszul érintette a csíkiakat, akik közel egy hétig úgy kellett volna Magyarországon tartózkodjanak, hogy nem játszanak hivatalos meccset. Ráadásul a MAC húzása sem volt túl sportszerű…
De végül a másik fővárosi alakulat, a Vasas-Opten a Sportklub segítségére sietett, és a hétvégére tervezett meccset egy héttel előrehozták. A találkozó tegnap este lapzárta után ért véget.

Egy tizedmásodperc!
Ennyi hiányzott, hogy tegnap délután a Ferencváros-Te­le­kom – Gyergyói HK találkozó bó­nuszpontjait ne a szétlövések döntsék el.
A GYHK sokkal jobban kezdett, mint a DEAC ellen, és erre szükség is volt Igaz, elsőre a keménykedésé volt a főszerep, hiszen Jones ütközte le Tóth Adriánt, majd verekedésbe kezdett Pavukkal. Mindketten mehettek zuhanyozni. A keménykedés a folytatásban sem állt le, bár egyre többet foglalkoztak a csapatok a jégkoronggal, és ebben a műfajban ekkor a piros-fehérek voltak aktívabbak, akik a 17. percben St-Amant révén a vezetést is megszerezték, emberelőnyben.
A második felvonás egy nagy Szabó Krisztián-lehetőséggel indult, amelyet Arany védeni tudott, hogy erre góllal válaszoljon a Fradi. Tóth Gergely passzát Kulmala váltotta gólra. Az első harmadban látott keménység ezután visszatért a jégre. Sarcia és St-Amanat is összecsapott, de csak 5-5 percet kaptak, majd a GYHK játékosai lettek paprikásabbak. A Fradi viszont nem tudott élni a megkapott előnyökkel, Cooke a helyén volt.
A záró felvonásban elmaradt a korábban látott pofozkodós játék, igyekezetek a felek a jégkoronggal foglalkozni. A védelmek jól zártak, és bár mind Aranynak, mind Cooknak is volt dolga, de az eredmény nem változott.
A három a három elleni játék során egyértelműen a piros-fehér székely csapat irányított és dolgozott ki tiszta helyzeteket, amelyek viszont nem akartak túlcsúszni a gólvonalon. Az utolsó másodpercekben Koskiranta indult meg két hazai védő között és utolsó erejével a gólvonalon túlra pöckölte a pakkot. Egy tizedmásodperc volt hátra a dudaszóig!
A GYHK hatalmas győzelmet könyvelt el, hiszen korábban még soha nem tudta két vállra fektetni a Fradit.