Bővülő férőhelyek szükség esetére

Életbe lépett az átszervezés

Szükség törvényt bont. Átszervezésre kényszerült a megyei kórház

Életbe lépett az az intézkedés, amelynek segítségével a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház növelte a koronavírusos betegek ellátásának kapacitását. Az átalakított Rehabilitáció, Fizioterápia és Balneológia Osztály járóbeteg-rendelőjében és kezelőjében folytatódik a szaknak megfelelő tevékenység.


Két héttel ezelőtt közölte a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége, hogy a koronavírus-fertőzöttek megnövekedett száma miatt hozott intézkedések sorában a kórház Covid-19-betegeket ellátó kapacitását megnövelik. Ennek keretében átalakították a Rehabilitáció, Fizioterápia és Balneológia Osztály működését. Az intézkedéssel kapcsolatosan Szekeres Ildikó ápolási igazgató a Hargita Népe érdeklődésére elmondta: a jelzett intézkedés valójában a tegnapi naptól lépett működésbe.
– Megkezdi tehát a működését ezen az osztályon is egy Covid-részleg. Korábban a TBC-s betegeket utaltuk át a tüdőgyógyászati részről oda, ezért már akkor megtörténtek átszervezések. Fekvőbeteg-ellátás fizioterápiás betegeknek nem volt, csak ambuláns ellátás, illetve kezelések. Ez így marad a továbbiakban is, mert most arra van szükség, hogy a fertőző- és tüdőgyógyász részleget mentesítsük az olyan esetektől, amelyek enyhe és kevés tünettel rendelkeznek és nem feltétlenül szükséges, hogy a főépületben legyenek – részletezte a szakember. Hozzátette: fontosnak tartják kihangsúlyozni, hogy az új részlegen is fertőző-szakorvos felügyelete alatt lesznek a páciensek.
Az intézkedések révén 30 további új hely jön létre a Rehabilitáció, Fizioterápia és Balneológia Osztályon és felszabadulnak helyek a tamponzónában is, így megfelelően el lehet majd látni a pácienseket – közölte korábban a kórház menedzsmentje. 
 

Kapcsolódó cikkek