Csíkszereda

Igényelhető a fűtéstámogatás a 2020–2021-es idényre

Fotó: László F. Csaba

Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának Szociális Igazgatósága elsősorban e-mailen fogadja a 2020. november 1. és 2021. március 31. közötti idényre a fűtéstámogatási kérelmeket – tájékoztat közleményében a hivatal. A dokumentum szerint azon családoknak és egyedülálló személyeknek, akik lakásfűtésre távhőt, földgázt, tűzifát, szenet vagy fűtőolajat, illetve villamos energiát használnak, az alábbiakban ismertetett feltételeknek kell eleget tenniük a támogatás igényléséhez.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a lakásfűtésre távhőt használó fogyasztók fűtéstámogatásban részesülnek, ha az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 786 lejt a családok, illetve az 1082 lejt az egyedül élő személyek esetében. A lakásfűtésre földgázt, villamos energiát, illetve tűzifát, szenet vagy fűtőolajat használó fogyasztók abban az esetben igényelhetnek támogatást, amennyiben az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 750 lejt sem a családok, sem az egyedül élő személyek esetében.
A támogatáshoz szükséges dokumentumok letölthetők a polgármesteri hivatal honlapjáról (www.szereda.ro, a Közérdekű hírek menü Szociális Igazgatóság almenüjéből), a kitöltött formanyomtatványokat és a mellékelt igazoló okiratokat pedig szkennelve küldhetik a social@szereda.ro e-mail-címre 2020. november 13-ig.
A vonatkozó törvénykezésben eszközölt módosítások következtében a jelenleg családi pótlékban vagy szociális támogatásban részesülőknek egyszerűsített típuskérést kell kitölteniük. Ez esetben a fűtéstámogatás odaítélésének elbírálása a már leadott igazoló okiratok alapján történik. 
További információk a 0266–315120/115-ös telefonszámon, vagy a social@szereda.ro e-mail-címen igényelhetők. A Szociális Igazgatóság keddi és csütörtöki napokon 9.00–11.00 óra között az Akác utca 1. szám alatt (volt GOSCOM-székhely) kihelyezett ügyfélfogadást tart – adta hírül Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

Kapcsolódó cikkek