Megvan az első edzőváltás

Szilassy váltja Cameront

Cameront (balról) Szilassy (jobra) váltja a kispadon —   Fotó: GYHK / facebook

Várható lépést húzott meg a Gyergyói HK jégkorongcsapa­tá­nak vezetősége, és hét mérkőzés után elköszönt a kanadai Malcolm Camerontól. A tréner eddig jól teljesített, de a magyarországi turnét nagyon rosszul kezelte.

Hét meccs alatt mindössze hét pontot szerzett a Gyergyói HK jégkorongcsapata első magyarországi kiszállásán. A nyáron alaposan bevásárló és a keretet jól megerősítő gyergyószentmiklósi klub­vezetésnek nagyon gyorsan elfogyott a türelme a kanadai Mal­colm Cameronnal szemben, és azonnal lapátra tették.
A kanadai edző tavaly ősszel került a Gyergyói HK-hoz és vezetésével a csapat bejutott a Román-kupa-döntőbe, ahol viszont alulmaradtak a Csíkszeredai Sportklubbal szemben. Ezt követően az Erste Liga elődöntőjéig jutott a csapat, és itt szintén a Sportklubbal találták szemben magukat. Az első két párharcot még sikerült letudni – mindkét mérkőzést a kék-fehérek nyerték –, majd a kiírás a koronavírus miatt félbeszakadt.
A nyáron kimondott célja a csapatnak és annak vezetőségének az volt, hogy trófeákat nyerjenek. Ezzel szemben a mutatott játék igencsak messze állt ettől.
Az edzőváltásról, illetve arról, hogy a kanadai szakember helyét az eddigi másodedző, az éveken át az Újpestet irányító Szilassy Zoltán veszi át, egy rövid közlemény látott napvilágot a klub részétől.
– Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy Malcolm Cameron már nem a Gyergyói Hoki Klub vezetőedzője. A csapat irányítását a mai naptól Szilassy Zoltán veszi át. Bízunk benne, hogy munkája sikeres, eredményes lesz – áll a GYHK tájékoztatásában.

Győzelemmel nyitott a Sportklub
A Csíkszeredai Sportklub – Sapientia U23 összecsapással elkezdődött a román jégkorong-bajnokság 2020–2021-es idénye. A két találkozó egyértelmű favoritja a csíki csapat volt. A fiatal akademisták viszont nem adták olcsón a bőrüket, és az első összecsapáson a Sportklub hiába vezetett kétszer is, a sapientiások mindkétszer egyenlíteni tudtak. A második harmad elején döntetlen volt az állás. A folytatásban viszont kidomborodott a felek közti különbség, és a kék-fehérek 9–3 arányban tudtak nyerni. A második meccsen sokkal simább volt már a 60 perc, és 10–0-s végeredmény született.
A hétvégén további két meccset tudtak le, amelyen a Galaci Dunărea a Sportul Studențescet fogadta, és két sima győzelemmel otthon tartották a hat pontot.
Szintén hétvégére volt tervezve a Gyergyói HK – Bukaresti Steaua dupla mérkőzés, amelyeket végül ma és holnap rendeznek meg, egyaránt 18.30 órai kezdettel.

Eredmények, román bajnokság
Péntek: Csíkszeredai Sportklub – Sapientia 9–3 (1–0, 6–2, 2–1) /Gyenisz Kuljas (9.), Justin Mylan (23.), Judd Blackwater (27.), Részegh Zsolt (29.), Györfy Tihamér (30.), Colton Yellow Horn (34., 56.), Eduard Cășăneanu (36.), Bíró Tamás (60.), illetve Silló Huba (22., 57.), Antal László (24.)/.
Szombat: Csíkszeredai Sportklub – Sapientia 10–0 (3–0, 6–0, 1–0) /Becze Tihamér (1., 13.), Andrej Taratuhin (4.), Mathieu Tosignant (22.), Láday Tamás (22., 36.), Szabó Zsolt Ákos (26.), Eduard Cășăneanu (33.), Fodor Csanád (38.), Gyenisz Kuljas (53.)/; Galaci Dunărea – Sportul Studențesc 20–1 (6–0, 5–1, 9–0).
Vasárnap: Galaci Dunărea – Sportul Studențesc 20–0 (6–0, 13–0, 1–0).