Koronavírus

Tanítás vörös forgatókönyv szerint

Járványhelyzet. A megye több településén bezárnak az iskolák, néhány kivételtől eltekintve —   fotó: archív

Hétfőtől bezárnak az iskolák, az óvodák és a napközik Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Csík­madarason és Fenyéden – jelentette be tegnap délután az egyik közösségi oldalon Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Erről tegnap délután döntött a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatósággal és a Hargita Megyei Főtanfelügyelőséggel egyeztetve a megyei katasztrófavédelmi bizottság. 


Az intézkedés egyelőre október 25-ig érvényes.
– Mivel a fertőzések száma Hargita megyében négy közigazgatási egységben magasabbra emelkedett, ezért négy helyen lesz piros forgatási könyves rendszer, vagyis százszázalékos online oktatás. Tehát jövő hétre bezárnak az iskolák Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Csíkmadarason és Fenyéden – mondta Borboly Csaba. A megyében 423 oktatási intézmény működik, ebből 180 zöld, 200 sárga és 43 vörös forgatókönyv szerint folytatja tevékenységét a jövő héttől. A fenti információkat a prefektusi hivatal  is megerősítette. Szer­kesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben ugyanakkor azt írják, hogy Csíkszeredában nem valamennyi iskola működik piros forgatókönyv szerint.
Az Octavian Goga Főgimnázium, a Márton Áron Főgimnázium, a Cimbora Napközi Otthon, a Nagy István Művészeti Középiskola, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium, a Joannes Kájoni Szakközépiskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola valóban piros forgatókönyv szerint működik. Ugyanakkor sárga forgatókönyv szerint fog működni a Napraforgó Napközi Otthon, a Kisherceg Óvoda, a Csiga-Biga Óvoda, a Tulipán Óvoda, a Napocska Óvoda, a Csipike Óvoda, az Aranyalma Óvoda, a taplocai óvoda, a Székely Károly Szakközépiskola, a Kós Károly Szakközépiskola, a Liviu Rebreanu Általános Iskola, a csíkszeredai Waldorf-iskola, a csobotfalvi, erdőalji, csíksomlyói általános iskolák, a Szent Anna Speciális Iskola és a Louis Pasteur Egészségügyi Technikum. Zöld forgatókönyv szerint csak a zsögödi és hargitafürdői tanintézmények működhetnek a környéken.

Kapcsolódó cikkek